søndag, februar 12, 2012

Blødende Chokoladekager!

Små lækre dessert-kager, som er super nemme at lave.

Til ca. 16 stk. Skal du bruge :


250 g Mørk chokolade på min. 70%
½ Vanillestang
8 Æg (De SKAL være pasteuriserede)
250 g flormelis
225 g Blødt smør
100 g Hvedemel

Muffinforme i metal.



Hak chokoladen godt og smelt den over et vandbad. Pisk æg, vanillekorn og flormelis godt sammen.
Når chokoladen er smeltet  helt, røres det bløde smør i lidt af gangen. Rør stille og roligt til det er smeltet helt sammen med chokoladen. Vend så den smeltede chokolade sammen med æg og sukker.
Sigt melet i, men husk at røre det godt sammen så der ikke er klumper.
Stil dejen på køl i min. 1½ times tid.
opvarm ovnen til 200 C
Smør metal formene med en lille smule smør, og drys dem med lidt mel, fyld dejen op i og bag dem i 8-10 min. De skal kun lige nå at danne en fast skorpe på kanten, så kagerne stadig er flydende indeni!

Når de kommer ud af ovnen skal de lige stå og hvile i ti min. tid inden du tager dem op af formen.

Server med lidt creme fraiche, frugt eller en god gang romtopf bær.

Dejen kan sagtens laves om formiddagen eller dagen før den skal bruges. Bare sørg for at den står på køl, og er godt tildækket, så dejen ikke tager smag af køleskab.
Velbekomme  =)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar