søndag, januar 01, 2012

Ganache

Ganache

Kan bruges til at pynte kager, eller til at lave fylde chokolader med.




Du skal bruge
½ Piskefløde
500 g god mørk chokolade - På minimum 50%
125g usaltet smør.

Hak chokoladen så fint som muligt. -Har du en foodprocessor kan du bruge den i stedet.
Skær det kolde smør ud i tern.
kom fløden i en gryde, og kog den op. Den må dog ikke koger over.
Tag gryden af varmen og rør den hakkede chokolade i lidt af gangen, og rør godt. Tilsæt det kolde smør i terninger, og sørg for at få det hele rørt godt sammen til en ensformet masse.
Du kan vælge at bruge massen som den er, eller smage den til med bla. Bailey, Whiskey, Rom, Appelsinolie, kaffe eller hvad man nu lige er til.
kom den færdige ganache i en lukket lukket plastik beholder og stil den på køl et par timer.
Skal ganachen bruges til fylde chokolader, kan den hældes i en frysepose inden den kommes på køl.
Når du så skal fylde dine chokolader, klipper du bare hul i hjørnet af posen, og så er det bare at gå igang. -Hvis man synes massen er blevet for hård på køl, kan man nemt temperere den i hænderne, så den er let at trykke ud i chokoladeformen. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar